Projecten:
Technisch:
Home Voorstellen
Even voorstellen,

Mijn naam is Gé van Gerven en ben pianostemmer/technicus uit Stiphout-Helmond.

Sinds 1977 stem ik piano's en vleugels in o.a. de plaatsen: Eindhoven Helmond Deurne Geldrop Nuenen Mierlo Son Breugel Lieshout Aarle Rixtel Beek en Donk Bakel st Oedenrode Nijnsel Best en omstreken. Als pianostemmer/technicus word ik regelmatig door klanten benaderd met vragen als:

- Waar moet men op letten bij het kopen van een gebruikte piano of vleugel?

- Hoe beoordeelt men de conditie van een (eigen) instrument?

- Hoe houdt men de conditie van de piano op peil?

- Waarom is het pianostemmen van levensbelang voor de piano?

Als je een gebruikt of niet te duur instrument zoekt en je weet niet of "het" wel iets voor de beginnende pianist(e) zal zijn, is het bedrag van een nieuw instrument tamelijk fors. Toch is het mogelijk voor een redelijke prijs een aardig tot zeer goed instrument kopen. In de tweedehands pianobranche is veel keuze, maar.... wees voorzichtig !!! Er kunnen in oudere piano's heel wat gebreken zitten die zo op het eerste gezicht niet opvallen, maar na aankoop wel tot een desillusie kunnen leiden. Als je pech hebt, koop je een piano of vleugel die al meteen aan een revisie toe is, of erger nog, rijp voor de sloop.

Onder "Technisch:" is een uitreksel te vinden waarmee dergelijke problemen te vermijden zijn. Als je een piano wilt kopen of verkopen, of als je in het bezit bent van een instrument kan deze site een aardige indruk geven over de technische staat. Ook is er aandacht besteed aan het onderhoud van het instrument. Met o.a. het behandelen van de kast, toetsenbeleg en het enigszins beïnvloeden van de temperatuur / vochtigheidsgraad van de piano of vleugel. Kortom, van alles om over na te denken en te overwegen.
Steinway Bösendorfer Harmonium
Geschiedenis Pianomerken Pianotechniek Pianostemmen Beoordelen Onderhoud 432 - 440 Hz Frequentie klavier Bijzondere piano's Links Contact
Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Best, Boekel, Mariahout, Nijnsel, Boxmeer, Boxtel, Breugel, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Gemert, Gemert-Bakel, Gerwen, Griendtsveen, Heeze, Heeze-Leende, Helmond, Helenaveen, Heusden, Kessel, Laarbeek, Leende, Lieshout, Liessel, Meijel, Mierlo, Milheeze, Nederwetten, Neerkant, Nuenen, Oirschot, Schijndel, Sint Oedenrode, Someren, Son, Stiphout, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Venlo, Venray, Waalre, Weert, Wintelre, Vlierden